Dekorasyon her mekân için çok önemlidir. Bir ev olsun bir işyeri olsun her mekânda doğru orantıda renkler ve onlara uygun eşyalar tercih edilmelidir. Özelliklede bu mekân müşterilere hitap eden restaurant – lokanta dekorasyonu olunca daha da dikkat edilmesi gerekmektedir. Öncelikle mekân büyüklüğü ve de boyutları olarak keşfedilmelidir. Dar mekânlarda genellikle açık tonlu renkler tercih edilmeli ki mekâna hava ve ferahlık katsın.
Daha geniş ve ferah mekânlarda oluşturacağınız konsepte göre renk alternatifleri düşünebilirsiniz. Farklı renk tonlarını buluşturabilir ya da birbirine zıt renkleri kullanabilirsiniz. Restoranınızın ana teması belli ise ona göre mobilya seçimleri yapmalısınız.
Seçimler yaparken ileriye dönük düşünmeli ve dizayn aşamasının çok önemli olduğunu unutmamalısınız. Gerekirse bin defa düşünüp bir defa seçim yapmalısınız. Seçeceğiniz mobilyalar, sandalyeler, koltuklar, masalar ve çeşitli aksesuarlar tamamen birbirini tamamlayacak özellikte olmalı ve de göz yormamalıdır.
Bu aşamaları gerçekleştirirken konforu göz ardı etmeyiniz. Müşterilerin mekanın enerjisine ve dizaynına önem verdiği kadar konforuna da dikkat ettiğini ihmal etmeyin. Uzun saatler rahatsız bir sandalye ya da koltukta oturmayı kimseler istemez. Işıklandırma ve havalandırma sistemleri öncelikler arasında olmalıdır. Her zaman düzenli ve temiz durumda olmalısınız ki rağbet görebilesiniz. Tüm bu restaurant – lokanta dekorasyonu aşamalarında kendi tarzınızı ya da belirlediğiniz bir konsepti canlandırabilirsiniz ya da işinin ehli kişilerden yardımlar alabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder